KNALLEND het nieuwe jaar in met de BMW M4 COMPETITION | Rijtest 2016 F84 BMW M4

Welkom bij weer bij een nieuwe video van Shift Up! We willen het jaar graag knallend beginnen met een rijtest van een high performance sportwagen van BMW, namelijk, de BMW M4

Een echte sportauto die meteen valt meteen opvalt door zijn agressieve voorbumper met grote luchtinlaten, scherpe aerodynamische spiegels en natuurlijk de bult op de motorkap, de powerdome.

Wanneer we naar de zijkant van de auto kijken vallen natuurlijk ook de grote 19” lichtmetalen velgen op met daarachter het keramische remsysteem die er voor zorgt dat je veel meer en ook veel harder kunt remmen doordat ze veel beter de hitte kunnen afvoeren dan standaard remmen.

Aan de achterkant van de auto valt natuurlijk direct de grote spoiler op waar ik later nog op terug kom, deze is namelijk hier helemaal standaard. Wel standaard is de geïntegreerde achterspoiler in de kofferbak die wat subtieler is. Daaronder zien we natuurlijk 4 dikke uitlaatpijpen waar een schitterend geluid uit komt. Ook deze zijn niet helemaal standaard, maar wel heel erg leuk! Ten slotte het dak dat standaard van carbon fiber gemaakt is om gewicht te besparen en ook het zwaartepunt van de auto te verlagen. Onder de motorkap van deze BMW M4 ligt een 3 liter 6 in lijn motor, goed voor 450 PK, 550 NM koppel waarmee hij een sprint van 0 naar 100 doet in slechts 4,0 seconden.

Voordat we de auto starten en er mee gaan rijden laat ik je eerst graag nog even het interieur van de M4 zien. Zoals we gewend zijn van BMW een dashboard dat op jou als bestuurder is gericht. Omdat het een M4 is een geen standaard 4 serie zien we een aangepast stuurwiel met daarop de knoppen M1 en M2, waarover we later meer gaan vertellen. Daarnaast heeft hij de M Sportstoelen en carbon interieurlijsten.

Wanneer we de auto starten komt er een schitterend geluid uit de uitlaat, de M-Performance uitlaat. Deze is niet standaard maar als accessoire te monteren en zorgt voor nog meer beleving dan standaard. Er zit een schakelbare klep in waardoor je het geluid nog wat kunt dempen of juist vol kunt laten horen.

Wat mij meteen opvalt aan de M4 is de hele directe gasrespons. Je kunt deze ook nog instellen met de knop links naast de versnellingspook. Ook kun je instellen hoe zwaar hij stuurt en hoe hard hij is afgeveerd. Ten slotte kun je ook nog instellen hoe hij schakelt. Je kunt zelf natuurlijk allerlei combinaties hiermee maken om hem helemaal naar je zin te laten rijden. Je twee favoriete instellingen kun je opslaan onder de knoppen M1 en M2 op het stuurwiel. Bijvoorbeeld op M1 de gasrespons op de meeste efficiënte stand instellen, hem lichtjes laten sturen, de dempers zacht instellen en hem snel en rustig op te laten schakelen. Op M2 kun je dan bijvoorbeeld alles op het meest sportieve instellen waardoor het qua rijden een hele andere en ook gevaarlijke auto wordt.

Het geluid dat je hoort komt gelukkig grotendeels uit de uitlaat, maar wordt ook versterkt door de speakers van de auto.

Wat me verder ook opvalt ten opzichte van zijn voorganger is natuurlijk dat hij veel meer koppel heeft. Wat BMW ook goed heeft gedaan bij de M4 is dat de carrosserie 35% stijver is dan bij een standaard 4 serie het geval is en ook dat de motorkap en zijschermen voor gemaakt zijn an aluminium om gewicht te besparen. Ten slotte is de elektronische stuurbekrachtiging heel erg nauwkeurig en geeft die je echt goede feedback.

Dit specifieke exemplaar is uitgevoerd in het Sapphire Schwarz Metallic in combinatie met een zwart Merino lederen interieur. Ook heeft hij een mooi lederen dashboard met carbon interieurlijsten, carbon versnellingspook en alcantara stuurwiel. Van buiten is de auto ook niet helemaal standaard zoals je misschien al wel hebt gezien. Zo heeft de auto een GTS spoiler, carbon voorlip, carbon spiegelkappen en dikke 20” M Performance velgen.

Voor meer informatie over deze BMW M4 Competition Bekijk dan zeker de website ➤ https://www.shiftup.nl/voertuig/bmw-4…

YouTube: ➤ www.youtube.com/channel/shiftup

Instagram: ➤ www.instagram.com/shiftup.nl

Facebook: ➤ www.facebook.com/shiftup.nl

LinkedIn: ➤ www.linkedin.com/company/shift-up-bv

© 2023 Shift Up https://www.shiftup.nl/