Klaar voor de ZOMER met deze MINI Cooper Cabrio! | Rijtest MINI Cooper Cabrio | Shift-Up

Het is een mooie zonnige dag hier in het buitengebied van Amstelveen en dus is het tijd om je mee te nemen in een leuke compacte cabrio. Vandaag gaan we dus op pad met de MINI Cooper Cabrio

Dit is de 3e generatie MINI Cooper Cabrio. Natuurlijk echt een iconische auto om te zien, vanaf de voorkant het bekende MINI-design. En op de achterkant de hele mooie softtop die bijna dezelfde lijnen heeft als van een normale MINI Cooper. En deze MINI Cooper heeft iets moois, ze hebben namelijk een praktisch probleem opgelost die je bij heel veel MINI Cabrio’s zag. Is dat je heel weinig mee kon nemen in verband met de laadruimte. Nu hebben ze een constructie bedacht: EasyLoad. Met deze functie kun je het dak iets laten kantelen, en vastzetten op een manier waarmee je meer ruimte creëert in de kofferbak. Je kunt vervolgens ook nog de hoedenplank vastzetten en zo beide achterbanken ook neerklappen.

Helaas is er wel een klein aandachtspunt. Dat is namelijk de functie van het dak. Je hebt aan de zijkanten een dode hoek in verband met ontbrekende raampartijen. En een hele kleine achterruit. Eenmaal achter het stuur van de MINI. Voel je dat deze toch sportief aanvoelt. Wat je niet in 1e instantie zou verwachten van een MINI. Het rijdt gewoon heel erg grappig. Deze auto heeft ook de MINI Driving-mode. En hiermee kun je instellen hoe de auto reageert op jouw rijgedrag. Hierbij kun je optimale rijprestaties ervaren als je rustig door de stad wilt rijden op comfort. Of juist heel sportief rijden met een sportieve stand.

Daarnaast heb je de GREEN Modus. Hier gaat de MINI er alles aan doen om te besparen. Wanneer ik nu het gaspedaal aanraak dan voel je gewoon dat er een soort vertraging inzit om jouw brandstof te kunnen besparen. Op het iconische dashboard zie je een prachtig navigatiesysteem in plaats van de teller. Deze auto is uitgevoerd met een business-systeem. Dit maakt het schermpje net iets groter. De sfeerverlichting kun je ook dynamisch afstellen op je rij-modus. Bijvoorbeeld op Sport-Modus krijg je een rode kleur te zien, en GREEN-Modus een groene kleur. Deze MINI is uitgevoerd met sportstoelen die met leder zijn bekleed.

Het dak gaat redelijk snel open en dicht. De kap is ook best goed geïsoleerd. Dit maakt het, ook in de winter, een goede auto om mee te rijden. Stel nou dat je in de zomer rijdt en je wilt het dak openen, maar niet volledig omlaag. Hiervoor heeft MINI een oplossing: Een dak die voor een kwart opengaat. Dit geeft het effect van een soort zonnedak. Je kunt in deze auto met het dak open prima 120-130 km/u rijden zonder dat je haar in de war gaat. Dat komt door het windscherm, wat overigens een optie is op deze auto.

Rijdend in deze mini met het dakje omlaag krijg je heel erg het gevoel alsof je buiten zit. Want bij een normale cabrio lopen de lijnen wat anders. Dankzij de steile lijnen van de MINI Cooper Cabrio voelt het toch allemaal wat lekkerder aan dan bij de meeste andere cabrio’s.

Onder de motorkap ligt een 3 cilinder turbo! Bekende motor van BMW/MINI. Met 136PK, een sprint van 0 – 100 in 8.7 seconden en een topsnelheid van 206 km/u!

Voor meer informatie over de MINI Cooper cabrio kun je terecht op onze website.
https://www.shiftup.nl/voertuig/mini-… 

Volg ons ook op social media.

YouTube:

www.youtube.com/channel/shiftup

Instagram:

www.instagram.com/shiftup.nl  

Facebook:

www.facebook.com/shiftup.nl  

LinkedIn:

www.linkedin.com/company/shift-up-bv  

© 2022 Shift Up

https://www.shiftup.nl/