Is dit BMW’s beste roadster? | Rijtest BMW Z4 30i G29 | Shift Up

BMW begon in de jaren 50 met het maken van een roadster, de 507. Een iconische auto waar er niet veel van werden gebouwd, maar 254.

Eind jaren 80 kwam BMW opnieuw met een roadster en dat was de Z1, de eerste Z. Een bijzondere roadster waar de deuren niet normaal van open gaan, ze schuiven namelijk naar beneden ipv dat ze zijdelings open gaan.

Die Z staat volgens BMW trouwens voor Zukunft, oftewel toekomst. Het zijn allemaal 2 zits roadsters die dan ook toekomstige en innovatieve details hebben. Na de Z1 kwam midden jaren 90 de Z3, een meer alledaagse roadster. En de opvolger daarvan is dan weer de Z4, die weer een stuk comfortabeler en moderner was geworden. En vandaag zijn we dan op stap met de 3e generatie BMW Z4. Als je hem vergelijkt met zijn voorganger dan is hij veel stoerder en sportiever geworden qua looks. Ook qua rijden trouwens. De neus is erg druk in tegenstelling tot zn voorganger, veel lijnen, hoeken en gaten. En natuurlijk ook weer de nieuwe structuur van de grill met de liggende streepjes.

Het design van de koplampen en achterlichten is ook compleet vernieuwd en ook echt anders dan bij andere BMW’s. Het is ook echt een fijne roadster om mee te rijden. Hij is een stuk stijver dan zn voorganger, de wielbasis is korter en de spoorbreedte is groter waardoor die stabieler in een bocht ligt. Vorige had een stalen dak, deze een stoffen dak, scheelt erg in kofferruimte en natuurlijk in gewicht. Onder de motorkap van dit specifieke exemplaar ligt een 4 cylinder benzine motor met 258 PK en 400 NM koppel. Goed voor een sprint van 0 naar 100 in 5,4 seconden. Het dak kun je trouwens in slechts 10 sec tot 50 KM per uur sluiten. Het dashboard lijkt veel op die van andere BMW’s zoals de X5

In de video ga ik dieper in op de voordelen van deze Z4! Maar zijn er dan ook nadelen? Je ziet het in deze video!

Voor meer informatie over de BMW Z4 30i kun je terecht op onze website. ➤ https://www.shiftup.nl/voertuig/bmw-z…

Volg ons ook op social media

Youtube: ➤ www.youtube.com/channel/shiftup

Instagram: ➤ www.instagram.com/shiftup.nl/ 

Facebook: ➤ www.facebook.com/shiftup.nl

LinkedIn: ➤ www.linkedin.com/company/shift-up-bv

© 2021 Shift Up https://www.shiftup.nl/