Dit is dé HATCHBACK VOOR AUTOLIEFHEBBERS | BMW 118I 2017 rijtest | Shift Up

Als je op zoek bent naar een compacte hatchback en je houdt van autorijden, dan is deze BMW degene die je moet hebben.

Vandaag gaan we op pad met deze Bmw 118i uit 2017. Hij is compact, heeft een sportief uiterlijk en iets unieks ten opzichte van zn concurrenten, namelijk de achterwielaandrijving.

De basis van deze auto gaat al mee sinds 2012 toen het type F20 van de 1 serie op de markt kwam. In 2015 heeft BMW een facelift gemaakt die een andere voorbumper met nieuwe koplampen heeft gekregen en ook andere achterlichten waardoor hij door nog meer mensen geliefd werd. Dit specifieke model is uitgerust met een M-Sportpakket, waarmee je een andere voorbumper, side skirts en achterbumper krijgt ten opzichte van de standaard 1 serie. Ook heeft dit exemplaar de mooie LED koplampen die tot wel 300 meter ver schijnen.

We hebben eerder al een video gemaakt met het top model van de 1 serie, de M140I met 6 cylinder. Vandaag zijn we op pad met de helft van het aantal cilinders namelijk met de 136PK sterke 118i. En dat is dus een 3 cylinder. Het is misschien niet de snelste 1 serie die je kunt bestellen, maar hij rijdt wel echt heel erg lekker in combinatie met de bekende 8 traps automaat en natuurlijk nog de achterwielaandrijving. BMW staat natuurlijk bekend om zijn achterwielaandrijving, maar in de nieuwere BMW 1 serie zit deze helaas niet meer. Dit is dus de laatste 1 serie variant met achterwielaandrijving en die aandrijving is ook echt uniek in dit segment, geen enkele concurrent heeft het namelijk.

Doordat deze auto achterwielaandrijving heeft rijdt hij heel erg fijn. Hij heeft een gewichtsverdeling van bijna 50/50 door de cardanas as, het differentieel en doordat de motor bijna helemaal achter de vooras ligt. Deze auto heeft ook een M-sportonderstel waardoor hij 10 mm lager ligt dan standaard en daardoor heel mooi op de weg ligt. Zijn er dan ook nadelen aan deze 1 serie? Als je het mij vraagt is het enige nadeel dat er een relatief grote tunnel in het midden naar achteren loopt waar de cardanas as onder zit, daardoor heb je iets minder beenruimte dan bij de concurrenten, maar daar krijg je natuurlijk wel veel rijbeleving voor terug.

Het infotainment systeem in deze auto werkt echt super goed. De bediening gaat net als bij vele andere BMW’s met de bekende Idrive die lekker snel reageert. Hij heeft ook bluetooth om mee te bellen en ook om muziek via je spotify te kunnen streamen. Ook kun je met de MyBMW app je agenda koppelen en wanneer je dan een adres in je agenda zet zal de MyBMW app je op tijd berichten wanneer je moet vertrekken zodat die rekening kan houden met het actuele verkeer.

Ten slotte dan nog iets over dit specifieke exemplaar, het is dus een 118i uit 2017 voorzien van M-Sportpakket, LED koplampen, stoelverwarming, navigatie business, cruise control en parkeersensoren voor en achter.

Voor meer informatie over de BMW 118I kun je terecht op onze website. ➤ https://www.shiftup.nl/voertuig/bmw-1…

Volg ons ook op social media

Youtube: ➤ www.youtube.com/channel/shiftup

Instagram: ➤ www.instagram.com/shiftup.nl/ 

Facebook: ➤ www.facebook.com/shiftup.nl

LinkedIn: ➤ www.linkedin.com/company/shift-up-bv

© 2021 Shift Up https://www.shiftup.nl/