Hot or not? De NIEUWE GRILL van de BMW 4 Serie | Shift Up

Welkom bij de auto met misschien wel de meest besproken neus van het jaar, de nieuwe BMW 4 serie Coupe

Gebouwd om indruk te maken, dat is de samenvatting die BMW je geeft over haar nieuwe 4 serie.

Persoonlijk vind ik het echt een geslaagd model, met name door de nieuwe nieren in de neus van deze auto. Bij de meeste BMW’s is de grill geplaatst boven de kentekenplaathouder. Bij de nieuwe 4 serie loopt hij een stuk verder door naar onderen, wat is afgeleid van de grill van de BMW 328 uit de jaren 30. Deze grill heeft ook nog andere knipoog naar BMW’s uit het verre verleden, zo helt hij iets over naar voren net als bij de BMW’s uit de jaren 70 en 80 die ook wel de share noses werden genoemd. Ook is de indeling met de blokjes in de grill nieuw bij BMW, want bij de meeste andere grillen van BMW zie je lange spijlen die van boven naar onderen lopen.

Het lijnenspel aan de zijkant is ook compleet vernieuwd bij deze 4 serie. Waar je bij het vorige model een lange sierlijke lijn van voor naar achteren zag lopen, zie je bij de nieuwe meerdere lijnen op verschillende hoogtes waardoor het een hele stoere auto is geworden. Wat ook wel bijzonder is is de lijn van het raam. Bij de meeste BMW’s zie je een lange horizontale lijn, terwijl je bij deze 4 serie een knik ziet na de voorruit. Daarmee heeft BMW ook geprobeerd echt een andere auto neer te zetten dan de BMW 3 serie.

De nieuwe 4 serie is een stuk langer geworden dan het vorige model, maar liefst 13 cm. Van binnen voelt het echt als een lekkere rijders auto. Zo is het dashboard echt op jou als bestuurder gericht en is de 4 serie ook 6 cm lager dan de 3 serie waardoor je in een hele fijne positie zit. Het dashboard is bijna hetzelfde als die van een 3 serie, alleen heeft de binnenkant van de portieren een andere indeling. Wat ook erg fijn is bij een coupe als deze is het zicht rondom door de lange portieren.

Vandaag zijn we op pad met de Bmw 420i met achterwielaandrijving, een auto met een 4 cylinder benzine motor die goed is voor 184 PK. Dit exemplaar is voorzien van de fijne 8 traps automaat die echt goed aanvoelt wanneer die op en terug moet schakelen. Hij stuurt ook lekker direct moet ik zeggen, het voelt gewoon echt aan als een fijne rijders auto. Dat komt ook doordat dit exemplaar voorzien is van fijne sportstoelen waar je het zitvlak van kunt kantelen en uitschuiven. Ook kun je de zijkanten oppompen en ontluchten.

De infotainment van de nieuwe 4 serie is ook echt super. Zo heb je een spraakbesturing die ook echt begrijpt en doet wat je zegt. Verder is de Idrive nog beter geworden dan zijn voorganger, hij reageert nog sneller en gebruiksvriendelijker. Je kunt op het touchpad van de Idrive ook schrijven wanneer je bijvoorbeeld een navigaitiebestemming invoert. Verder heeft die ook Apple CarPlay wat erg makkelijk werkt.

En tenslotte nog wat praktische informatie. Je koopt een 4 serie natuurlijk niet voor de ruimte, maar meer voor de looks en zitpositie. Mocht je toch passagiers meenemen kunnen ze prima achterin zitten. Standaard heeft hij ook een climate control met zones voor bestuurder, passagier voor en passagiers achter. De kofferbak is best groot, hij heeft 440 liter. Ook kun je de achterbank eenvoudig naar beneden klikken.

Voor meer informatie over de BMW 4 Serie kun je terecht op onze website. ➤ https://www.shiftup.nl/voertuig/bmw-4…

Volg ons ook op social media

Youtube: ➤ www.youtube.com/channel/shiftup

Instagram: ➤ www.instagram.com/shiftup.nl/ 

Facebook: ➤ www.facebook.com/shiftup.nl

LinkedIn: ➤ www.linkedin.com/company/shift-up-bv

© 2021 Shift Up https://www.shiftup.nl/