Dit is het hybride VLAGGENSCHIP van BMW, de 740E | Shift Up

Dit is het vlaggenschip van BMW, het is echt een auto om stil van te worden, letterlijk

Welkom bij de zesde generatie van de BMW 7 serie. Vandaag zijn we op pad met een bijzondere variant, de 740E, de eerste plugin hybride van de 7 serie. Dit is het vlaggenschip van BMW, het is dan ook een hele imposante auto om te zien. Hij is lang, hij is breed, maar tegelijkertijd is hij elegant en sportief. In het vlaggenschip van BMW zie je allerlei nieuwe technologieën die je later ook weer terug ziet in andere modellen zoals in de 5 serie, de 3 serie en uiteindelijk in de 1 serie.

Zo is de 7 serie uitgerust met de Active Air Stream nieren. In deze grill zitten klepjes die automatisch open gaan als de motor warm wordt. Als de motor geen extra koeling nodig heeft zijn ze dicht waardoor de aerodynamica van de carrosserie en dus ook je verbruik worden geoptimaliseerd. Daarnaast is deze generatie 7 serie uitgerust met de zogenoemde carbon core. Dat wil zeggen dat er allerlei lichtgewicht materialen zijn gebruikt in de carrosserie waaronder koolstofvezel die hem stijver maken en tegelijkertijd ook lichter maken. Zo is hij tot wel 130kg lichter dan zijn voorganger.

Toen deze auto uit kwam waren er veel mensen sceptisch over de motor. Onder de motorkap ligt namelijk een 4 cylinder benzine motor met elektromotor en hij rijdt daarmee echt verassend goed. Samen leveren deze motoren een maximaal gecombineerd vermogen van 326 PK en 500 Nm koppel. Hij doet daarmee een sprint van 0 naar 100 in 5,4 seconden. Het is echt een auto om stil van te worden, letterlijk. Het blijft bijzonder om volledig elektrisch in zo’n grote auto te kunnen rijden. Dit exemplaar is uitgerust met luchtvering op de voor- en achteras. Hij heeft hierdoor rustig en comfortabel rijgedrag. Door de druk in de luchtbalgen wordt de carrosserie op een constante rijhoogte gehouden. Wanneer je de auto in de sportstand zet wordt de carrosserie met 10 mm verlaagd.

Daarnaast is deze auto ook voorzien van 4 wiel sturing waardoor je heel direct en heel erg scherp kunt sturen. Wat destijds ook bijzonder aan de 7 serie was, was de sleutel, de BMW display key. Hierop kun je allerlei informatie van de auto zien en bijvoorbeeld ook je standkachel aan zetten. Dit was ook de eerste BMW met gesture control waarmee je zonder een knop aan te raken met je vinger het volume kan verhogen en met alle camera’s ook rondom de auto kunt kijken.

De afwerking in de 7 serie blijft ook mooi met bijvoorbeeld de touchscreen knoppen voor de climate control en ook het lederen dashboard en vele sfeerverlichting, Achterin is het ook geen straf om te zitten. In de middenarmsteun zit zelfs een tablet waarmee je bijvoorbeeld je stoel voor je kunt bedienen, zonneschermen kunt bedienen, maar ook de sfeerverlichting kunt instellen. Ten slotte is dit specifieke exemplaar is uitgerust met o.a. M-Sportpakket, schuifkanteldak, adaptieve LED koplampen, mooi zacht nappa leder, draadloze telefoonoplader, Harman Kardon audio, soft close, comfort acces, driving assistant en adaptieve cruise control.

Ik hoop dat ik je enthousiast heb kunnen maken over de BMW 740E. Laat in de comments weten wat je van deze video vond, abonneer je op ons kanaal en doe een blauw duimpje omhoog. Tot de volgende keer!

Voor meer informatie over de BMW7 Serie 740e M-Sportpakket kun je terecht op onze website. ➤ https://www.shiftup.nl/voertuig/bmw-7…

Volg ons ook op social media

Youtube: ➤ www.youtube.com/channel/shiftup

Instagram: ➤ www.instagram.com/shiftup.nl/ 

Facebook: ➤ www.facebook.com/shiftup.nl

LinkedIn: ➤ www.linkedin.com/company/shift-up-bv

© 2021 Shift Up https://www.shiftup.nl/