Deze MINI wordt gemaakt op Nederlandse bodem! | 2017 MINI Countryman Cooper S | Shift Up

Welkom bij de tweede generatie MINI Countryman

Een MINI die wordt gemaakt op Nederlandse bodem, namelijk door VDL Nedcar

Om te beginnen deel ik graag even wat algemene info over deze generatie Countryman:

Er zijn 4 benzine motorvarianten te krijgen in de Countryman, de One 102 pk, de Cooper met 136pk, de John Cooper Works met 231 PK en vandaag zijn we op pad met de Cooper S met 192 PK. En die one en cooper hebben 3 cilinder motoren, de cooper s en john cooper works 4 cylinder motoren. Ook zijn er nog 2 diesel varianten en een hybride variant. En ze zijn leverbaar met handbak, automaat en ook is 4 wiel aandrijving mogelijk.

Het is ook echt een grote auto geworden, zo is hij 23 centimeter langer dan de eerste generatie Countryman.  En deze auto deelt zijn basis met de Bmw X1. Het is niet zo’n sportieve MINI als bijvoorbeeld de 3 deurs waar je echt dat go kart gevoel in hebt, maar het is wel een lekkere vlotte auto die een sprint van 0 naar 100 7,2 seconden doet.

Hij heeft een 8 traps automaat en ook de verschillende rij modussen sport, mid en green. Zo gaat die in de green modus er alles aan doen om het verbruik te drukken, en als je dat lukt, dan wordt de vis op het scherm steeds blijer. In de mid modus rijdt die heel erg relaxed, schakelt rustig op, reageert rustig op je gas respons. En in de sportmodes reageert die snel op je gaspedaal, stuurt wat zwaarder en geeft een leuk roffeltje.

Net als de MINI Clubman is dit niet alleen een leuke auto om mee te rijden, maar ook een praktische. Zo kun je achterin ruim zitten door de inkeping in de stoelen en is er optioneel ook een verstelbare achterbank. Dit specifieke exemplaar is voorzien van head up display, adaptieve cruise control, achteruitrijcamera, elektrisch verstelbare stoelen, stoelverwamring, voorruitverwarming, mooie verlichte interieurlijsten en LED koplampen.

En we sluiten deze video af met een leuke optie van deze Countryman, de MINI Picknick Bench, waarmee je onderweg comfortabel een tussenstop kunt maken. Ik hoop dat je weer hebt genoten van deze video over de MINI Countryman S. Laat in de comments weten wat je van deze MINI vind, doe een duimpje omhoog voor deze video en vergeet je niet te abonneren op ons kanaal. Tot de volgende keer

Voor meer informatie over de kun je terecht op onze website. ➤ https://www.shiftup.nl/voertuig/mini-…

Volg ons ook op social media

Youtube: ➤ www.youtube.com/channel/shiftup

Instagram: ➤ www.instagram.com/shiftup.nl/ 

Facebook: ➤ www.facebook.com/shiftup.nl

LinkedIn: ➤ www.linkedin.com/company/shift-up-bv

© 2021 Shift Up https://www.shiftup.nl/