De KLEINSTE SUV van BMW | BMW X1 LCI 2019 20i sDrive rijtest | Shift Up

Welkom bij de BMW X1, de kleinste SUV van BMW. Vandaag ga ik jullie meenemen in deze gefacelifte BMW X1 20I uit 2019 met voorwielaandrijving.

Van buiten is de BMW X1 naar mijn mening een hele stoere auto om te zien, met name door het design van de grote grille die je terug ziet in vele BMW’s in combinatie met het M-Sportpakket. Wanneer je een exemplaar koopt met M-Sportpakket krijg je van buiten een andere voorbumper, side skirts en achterbumper ten opzichte van het standaard exemplaar. Dit model X1 gaat mee sinds 2015 en is toen compleet vernieuwd ten opzichte van de eerste X1. Dat was namelijk een soort verhoogde stationwagen die ze toen een cross-over noemde, dit is wel echt een volwaarde SUV geworden.

Ten opzichte van het vorige model is hij wat korter geworden, maar tegelijkertijd ook een stukje hoger en breder wat je ook echt in de toegenomen ruimte in het interieur merkt. Dat hij wat korter is geworden heeft te maken met de ligging van de motor. Bij het vorige model was deze in de lengte richting geplaatst, bij deze ligt hij dwars. Deze auto deelt trouwens zijn platform met de BMW 2 serie Active Tourer en ook de MINI Countryman. Hij heeft dan ook standaard voorwielaandrijving gekregen in plaats van de achterwielaandrijving zoals zijn voorganger had. Optioneel kun je natuurlijk ook nog 4 wielaandrijving bestellen.

Onder de motorkap van deze auto ligt een 192 PK sterke 2 liter 4 cylinder. Een hele fijne motor in combinatie met de nieuwe 7 traps automaat. Ondanks dat hij een versnelling minder heeft dan de pre facelift versie is hij zuiniger dan deze en schakelt die nog sneller door de dubbele koppeling. De nieuwe automaat herken je aan de joystick versnellingspook, de prefacelift heeft nog een ouderwetse pook die je helemaal naar achteren moet trekken.

Van binnen is het ook een grote auto geworden. Je hebt achterin veel beenruimte en je kunt optioneel een verschuifbare achterbank bestellen. De kofferbak is ook best wel groot met 505 liter inhoud en hij heeft een handige dubbele laadbodem. Hij heeft een hele fijne instap en zitpositie. Waar je bij concurrenten van andere merken soms al een beeldscherm voor je ziet heeft deze X1 nog mooie analoge tellers waarvan de wijzeenaalden in het donker rood kleuren. Bij de facelift in 2019 heeft de X1 ook een groter beeldscherm gekregen. Deze kun je bedienen met de bekende iDrive button, touchscreen en spraakbesturing. Verder is dit specifieke exemplaar ook uitgerust met het Harman Kardon Audio systeem die maar liefst 14 luidsprekers en 2 subwoofers heeft die zorgen voor een heel zuiver geluid.

Verder is deze auto ook nog uitgerust met een botswaarschuwing systeem, Head up display, stoelverwarming en het grote elektrisch te openen panoramadak.

Voor meer informatie over de BMW X1 kun je terecht op onze website. ➤ https://www.shiftup.nl/voertuig/bmw-x…

Volg ons ook op social media

Youtube: ➤ www.youtube.com/channel/shiftup

Instagram: ➤ www.instagram.com/shiftup.nl/ 

Facebook: ➤ www.facebook.com/shiftup.nl

LinkedIn: ➤ www.linkedin.com/company/shift-up-bv

© 2021 Shift Up https://www.shiftup.nl/