De PERFORMANCE Hatchback van BMW | Rijtest BMW M135i F20 | Shift Up

Ben jij op zoek een sportieve hatchback waar je echt lol mee hebt? Kijk dan vooral verder naar deze video met de BMW M135i met M Performance accessoires

In 2012 kwam BMW op de markt met deze hot-hatch, de BMW M135I. Een hatchback met een dikke 6 cylinder motor in het vooronder en natuurlijk achterwielaandrijving. Van buiten oogt hij als een normale BMW 1 serie met M-Sportpakket, maar liefhebbers zullen herkennen dat het om de meest snelle motorvariant gaat aan de dubbele uitlaat. Ook zijn bij de M135I varianten de mistlampen in de voorbumper weg gelaten, is de auto voorzien van 18” M135I velgen met daarachter een M-Sport remsysteem die je kunt herkennen aan de blauwe remklauwen.

Naast dat het een sportieve auto is, is het ook een praktische auto. De kofferbak heeft 360 liter bagageruimte en de achterbank kun je in delen naar beneden klappen. Achterin kun je ook prima zitten. Met 5 volwassen mensen in de auto wordt het wat gezellig, maar met zijn vieren gaat het prima.Wanneer je achter het stuur kruipt valt direct weer het typische BMW design op met een dashboard dat echt op jou als bestuurder is gericht. De bouwkwaliteit is erg hoog en alles ziet er na mijn mening naar bijna 7 jaar leeftijd ook nog erg modern uit. Voordat we gaan rijden wil ik ook graag laten zien wat voor moois er onder de motorkap ligt.

Onder de motorkap van deze hothatch is het lekker gevuld. In een eerdere video hebben we een rijtest gemaakt van een BMW 1 serie met een 3 cylinder motor. Daar zie je behoorlijk wat ruimte over, maar bij deze is het onder de kap helemaal gevuld door de mooie 6 cylinder benzine motor met turbo. Deze is goed voor 320 PK en 450 Nm koppel. Hij doet daarmee een sprint van 0 naar 100 in 5,1 seconden. Kies je voor de versie met automaat dan gaat die zelfs nog 0,2 seconden sneller naar de 100. De topsnelheid is begrenst op 250 km/h/. Hoe een auto met deze specs rijdt laat ik je nu zien.

Er zijn niet veel hatchbacks met een 6 cylinder en ook nog eens achterwielaandrijving, dat beloofd veel goeds. Wanneer we de auto starten komt er echt een fenomenaal uitlaat geluid uit de uitlaat, welke natuurlijk lekker galmt in deze ruimte. Deze uitlaat zit niet standaard onder de M135I, dit is namelijk een Performance uitlaat die nog wat meer beleving geeft. Voor de verandering met alle automaten in de vorige video’s zijn we vandaag een keer op pad met een echte variant voor puristen, namelijk een handbak. De versnellingspook is niet standaard maar ook van de Performance accessoire lijn van BMW, net als het prachtige stuurwiel. Op het stuurwiel zit een klein schermpje waarop je rondetijden kunt meten maar ook bijvoorbeeld je olietemperatuur in kunt zien.

Ondanks dat de auto voorzien is van een sportonderstel en daarmee ook 10 mm lager ligt dan standaard voelt de auto nog enigszins comfortabel aan en kun je ook normaal over een drempel heen rijden. De auto stuurt erg precies en heeft ook een bijna 50 / 50 gewichtsverdeling waardoor die erg mooi op de weg ligt. De auto heeft meerdere rijstanden, namelijk eco, comfort en sport. Wanneer we hem op comfort zetten stuurt hij lichtjes en reageert hij normaal op je gasrespons. Wanneer we hem dan op sport zetten stuurt hij wat harder en reageert hij ook feller op je gasrespons. Ook hoor je nu meer gebeuren in de uitlaat en dat geeft echt een ontzettend grote glimlach op je gezicht.

Dit specifieke exemplaar is lekker rijk uitgerust met onder andere een elektrisch glazen schuifkanteldak, navigatie professional, stoelverwarming, elektrisch verstelbare stoelen met memorie, adaptieve Xenon koplampen met grootlicht assistent en stoelverwarming. Fantastische kleur: Valencia Orange

Voor meer informatie over deze BMW M135i Bekijk dan zeker de website ➤ https://www.shiftup.nl/voertuig/bmw-1…

YouTube: ➤ www.youtube.com/channel/shiftup

Instagram: ➤ www.instagram.com/shiftup.nl

Facebook: ➤ www.facebook.com/shiftup.nl

LinkedIn: ➤ www.linkedin.com/company/shift-up-bv

© 2022 Shift Up https://www.shiftup.nl/

“Shift Up”
“BMW”
“Mini”
“Automotive”
“BMW 1 Serie”
“M140i”
“M135i”
“1-series”
“m135”
“135i”
“Shiftup”
“MINI”