Een combinatie van SUV en COUPÉ | Rijtest BMW X4 xDrive20i | Shift Up

Op zoek naar een compacte SUV met een sportieve look? Kijk dan verder naar deze rijtest van de BMW X4!

In 2015 kwam BMW op de markt met de sportieve variant van de populaire X3, de X4. Hetzelfde heeft BMW in 2008 gedaan met de sportieve variant van de X5, de X6, en die is aardig goed verkocht. Van voren ziet hij er op het eerste gezicht hetzelfde uit als een BMW X3, alleen halverwege de auto loopt de daklijn schuin af om de auto sportiever te doen ogen. Doordat het dak schuin afloopt zou de auto ook wat sportiever weten rijden omdat het zwaartepunt wat lager ligt dan bij de BMW X3.

Naar mijn mening is het in ieder geval een wat stoerdere auto dan de BMW X3, zeker met het M-Sportpakket die deze auto heeft. In dat M-Sportpakket zit een andere voorbumper, achterbumper, sideskirts en ook andere velgen. Optioneel heeft deze auto net een maatje grotere wielen dan standaard. De schuin aflopende daklijn zorgt voor iets minder bagageruimte dan bij de X3 het geval is, toch zit er nog steeds 500 liter waar je aardig wat mee kunt vervoeren.

Wanneer we instappen valt mij direct op dat het dashboard hetzelfde oogt als in een X3, en dat is ook zo. Het materiaalgebruik is naar mijn mening erg mooi en het infotainmentsysteem werkt na 6 jaar nog erg snel en voelt modern aan. De auto waar we vandaag mee op pad zijn heeft het navigatie professional systeem waarbij je een iets andere iDrive controller krijgt waar je ook op kunt schrijven. Ook kun je het scherm indelen in tweeën, de zogenoemde splitscreen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld rechts de navigatie kaart zien en links je muziek via bluetooth bedienen.

Doordat deze auto een M-Sportpakket heeft is de hemelbekleding standaard antraciet, krijg je een wat dikker en van zachter leder gemaakt sportstuurwiel en heeft de auto sportstoelen. Wat ik zelf fijn vind aan de sportstoelen is dat je ze kunt kantelen waardoor je meer ondersteuning hebt aan de onderkant van je benen en ook kun je de zijkanten oppompen waardoor je er wat strakker in komt te zitten. Langere mensen kunnen het zitvlak ook vergroten voor meer ondersteuning.

Wanneer je in je binnenspiegel kijkt valt op dat het zicht naar achteren wel wat slechter is dan in de X3 en dat is in het begin even wennen. Gelukkig heeft de auto parkeersensoren voor en achter. Ik zal ook laten zien hoe je achterin kunt zitten met die schuin aflopende daklijn, De hoofdruimte achterin lijkt een stuk kleiner dan in de X3, maar wat BMW wel slim heeft gedaan is de achterbank wat lager te plaatsen, waardoor je uiteindelijk niet heel veel hoofdruimte hoeft in te leveren. Het nadeel is weer dat je op de achterbank wat minder lekker kunt zitten dan in de X3, het zitvlak is namelijk wat schuiner gemaakt.

Wanneer we dan aan het rijden zijn valt me op dat je een fijn zicht hebt op de weg door de wat hogere zit. De auto ligt lekker strak op de weg, zonder dat hij oncomfortabel is. Verder ligt het dikke M-sportstuurwiel lekker in de hand en kun je met de schakelflippers op en terug schakelen. De auto reageert lekker vlot op je gasrespons in de comfort stand. Wil je dat hij wat feller reageert en wat zwaarder stuurt? Dan kun je hem in de sport stand rijden, die je met 1 druk op de knop inschakelt. Er is ook een eco stand om het brandstof verbruik te drukken.

Onder de motorkap van deze BMW X4 ligt een 2 liter 4 cylinder benzine motor, goed voor 184 PK, 270 NM koppel en een topsnelheid van 218 km/h. Het exemplaar waar we vandaag mee op pad zijn is voorzien van een M-Sportpakket, schakelflippers achter het stuurwiel, navigatie professional, een elektrisch te openen schuif kanteldak, een elektrische achterklep en 19” M-Sport wielen.

Voor meer informatie over deze BMW X4 xDrive20i Bekijk dan zeker de website
➤ https://www.shiftup.nl/voertuig/bmw-x4-xdrive20i-m-sportpakket-schuifdak-19-navigatie-professional/

Youtube:
➤ www.youtube.com/channel/shiftup
Instagram:
➤ www.instagram.com/shiftup.nl
Facebook:
➤ www.facebook.com/shiftup.nl
LinkedIn:
➤ www.linkedin.com/company/shift-up-bv

© 2022 Shift Up

Home

Keywords:
“Shift up”
“BMW”
“MINI”
“Automotive”
“Nissan Leaf”
“Renault ZOE”
“BMW i7”
“BMW iX”
“Tesla Model 3”
“Mini Electric”
“BMW 1-serie”
“Elektrische Bmw”
“autovisie”