KLAAR VOOR DE ZOMER met deze BMW 220i Cabrio! | Shift Up

Het is misschien nog geen zomer, maar in deze video ga ik je daar vast op voorbereiden met deze BMW 2 serie Cabrio!

De BMW 2 serie cabrio is de opvolger van de 1 serie cabrio. Ik vind het persoonlijk een elegante cabriolet om te zien wat mede komt door de mooie stoffen kap. Wanneer je met de kap open doet en kijkt naar de achterkant lijkt het zelfs een beetje op een dek van een boot. Het M-Sportpakket dat optioneel op de 2 serie te verkrijgen is zorgt voor een sportievere look en feel, zo zijn de voorbumper en achterbumper sportiever dan bij een standaard 2 serie en krijg je met het M-Sportpakket ook standaard een M-Sportonderstel waarmee de auto 10 mm lager ligt dan standaard.

Van binnen zie je wel veel gelijkenissen met een BMW 1 serie. Zo hebben ze beide hetzelfde dashboard. Met een M-Sportpakket krijg je standaard de fijne sportstoelen waarvan je het zitvlak kunt vergroten, de wangen van de stoel kunt oppompen en het zitvlak kunt kantelen. Ook krijg je een mooi M-Sportstuurwiel die net wat lekkerder in de hand ligt als het standaard stuurwiel. De infotainment in deze auto is ook erg goed. Dit is het navigatie business scherm, je kunt ook nog een slag groter krijgen, wat BMW navigatie professional noemt. Het systeem is te bedienen met de iDrive en werkt lekker vlot. Ook kun je je telefoon met bluetooth verbinden om te bellen, maar ook om draadloos muziek af te spelen op de speakers van de auto.

Qua rijden voelt het ook echt aan als een compacte en sportieve cabriolet door korte wielbasis en natuurlijk de achterwiel aandrijving. Vandaag zijn we op pad met de 220i waar onder de motorkap een 184 PK sterke 2 liter 4 cylinder met turbo ligt. Ook deze auto heeft de bekende 8 traps automaat die je in vele BMW modellen tegen komt.  Door de verschillende rijstanden kun je zowel comfortabel als sportief met deze auto rijden. Mocht het plotseling gaan regenen kun je tot 50 KM/H de kap rijdend openen en sluiten wat slechts 20 seconden duurt. Het is een geïsoleerde kap, dus voor een cabrio is die lekker stil van binnen.

Als je op zoek bent naar kofferruimte moet je sowieso geen cabrio kopen. Maar voor een cabrio heeft deze best een grote kofferbak. Dat komt omdat dit een stoffen kap is die niet veel ruimte in de kofferbak in neemt wanneer het dak open is. Wanneer het dak dicht is kun je in de kofferbak een gedeelte omhoog duwen waardoor je nog net wat meer ruimte hebt. Ook kun je eenvoudig een gedeelte van de achterbank naar beneden klappen waardoor je ook langere spullen mee kunt nemen.

Tenslotte nog wat informatie over dit specifieke exemplaar. Het is een 220i uit 2015, zoals eerder verteld voorzien van M-Sportpakket met M-Sportonderstel, navigatiesysteem, bluetooth, stoelverwarming, parkeersensoren voor en achter en ook xenon koplampen.

Ik hoop dat ik je met deze video alvast heb kunnen voorbereiden op de aankomende zomer waarop je heerlijk open kunt rondrijden in deze sportieve en compacte BMW 2 serie cabriolet!

Laat in de comments weten wat je van deze BMW vind, vergeet je niet te abonneren op ons kanaal en doe een duimpje omhoog. Graag tot de volgende keer!

Voor meer informatie over de BMW 220i Cabrio kun je terecht op onze website. ➤ https://www.shiftup.nl/voertuig/bmw-2…

Volg ons ook op social media

Youtube: ➤ www.youtube.com/channel/shiftup

Instagram: ➤ www.instagram.com/shiftup.nl/ 

Facebook: ➤ www.facebook.com/shiftup.nl

LinkedIn: ➤ www.linkedin.com/company/shift-up-bv

© 2021 Shift Up https://www.shiftup.nl/