Is dit de ULTIEME stationwagen? | BMW 340i Touring M-Sportpakket | Shift Up

Mijn naam is Constantijn van Shift Up, en ik ga je in deze video meenemen in misschien wel de ultieme stationwagen

In 2015 kwam BMW met de 340i Touring, destijds de snelste BMW 3 serie Touring. Het is de facelift van de 335I Touring, die er optisch bijna hetzelfde uit ziet. De facelift kun je aan de buitenkant herkennen aan de nieuwe koplampen, die zijn LED geworden i.p.v. xenon. De achterlichten zijn ook vernieuwd en volledig LED.

Onder de motorkap is veel meer gebeurd. De B58 motor, een 6 in lijn motor met turbo, is vanaf deze facelift geplaatst en heeft de N54 motor vervangen die in de 335i lag. Hij is goed voor 326 PK, 450 nm koppel en een sprint van 0 naar 100 in slechts 5,1 seconden, en dat is bijna net zo snel als het vorige model BMW M3! Verder is deze BMW 340i touring voorzien van een M-Sportpakket, wat hem van buiten een sportievere uitstraling geeft met een andere voorbumper, achterbumper, sideskirts en M-Sportvelgen. Standaard 18”, dit exemplaar is voorzien van de optionele 19” 5 spaak wielen.

Binnen heb je bij een M-Sportpakket standaard een antraciet kleurige hemelbekleding die mooi overloopt in het dashboard. Dit exemplaar is ook voorzien van een panoramadak wat hem meer licht van binnen geeft en daarmee een ruimer gevoel. Verder krijg je met het M-Sportpakket standaard sportstoelen die je in zn geheel kunt kantelen, je kunt er het zitvlak van uit schuiven en de wangen oppompen. De automaat in deze auto reageert heel erg comfortabel en schakelt redelijk snel op in de comfort stand. Hij heeft 8 versnellingen. Wil je dat die later opschakelt, dan kun je hem op de sport stand zetten, de auto gaat dan ook zwaarder sturen en reageert feller op je gas respons. Schakelen met de flippers kan natuurlijk ook voor als je bijvoorbeeld in de bergen rijdt.

Dit exemplaar is ook voorzien van variabele sportsteering waardoor die nog scherper stuurt dan standaard en je met een omdraai het hele stuur rond hebt. Met het M-Sportpakket krijg je standaard ook een M-Sportonderstel waardoor de auto heel mooi op de weg ligt en in bochten ook bijna niet overhelt. Zijn er dan ook nadelen? Nou, eigenlijk wil je als autoliefhebber die 6-cylinder zo goed mogelijk horen. Deze auto is zo goed geïsoleerd dat je het geluid van die prachtige 6 cylinder niet super goed kunt horen. Maar als je je panoramadak op schuifkantelstand zet kun je er optimaal van genieten. En dat gaan wij nog maar even doen!

Ik hoop dat je weer hebt genoten van deze video over de BMW 340i touring. Vergeet je niet te abonneren op ons kanaal voor nog meer BMW en MINI content en doe even een blauw duimpje omhoog!

Voor meer informatie over de BMW 340i Touring kun je terecht op onze website. ➤ https://www.shiftup.nl/voertuig/bmw-3…

Volg ons ook op social media

Youtube: ➤ www.youtube.com/channel/shiftup

Instagram: ➤ www.instagram.com/shiftup.nl/ 

Facebook: ➤ www.facebook.com/shiftup.nl

LinkedIn: ➤ www.linkedin.com/company/shift-up-bv

© 2021 Shift Up https://www.shiftup.nl/