Is dit de PERFECTE MINI COOPER? | Rijtest MINI Cooper 5-Deurs F55 | Shift Up

Vind jij het design van de klassieke 3 deurs MINI ook zo leuk maar mis je net even die extra ruimte voor je kinderen op de achterbank? En vind je het vervelend om steeds je voorstoel naar voren te schuiven en op die manier op de achterbank te gaan zitten? Kijk dan met me mee naar de ideale MINI oplossing

Wat maakt de F55 zo goed?

Het is inmiddels een icoon geworden die al sinds de jaren 60 iedere paar jaar wordt doorontwikkeld. En na een aantal generaties te hebben geproduceerd kwam er vraag vanuit de markt naar het klassieke MINI model, maar dan met net wat meer ruimte, zowel in de kofferbak als ook op de achterbank, want op de achterbank is het in de 3 deurs MINI al snel gezellig. En dus kwam MINI in 2014 op de markt met de oplossing, de MINI 5 deurs. Van voren en van achteren oogt de MINI 5 deurs hetzelfde als de 3 deurs, maar als je iets verder kijkt dan zie je aan de zijkant dat hij wat langer is geworden dan de 3 deurs variant, 16 centimeter.

Wat krijg je ervoor terug?

Natuurlijk die twee extra achterportieren. Het zijn niet de meest grote portieren, maar toch is het handiger om via deze achterdeuren achterin in te stappen dan bij een driedeurs mini via de voorportieren. Als je met 5 volwassenen in de auto zit is het nog steeds heel erg gezellig, maar voor kinderen is het echt prima. Ook is het gewoon lekker handig om even makkelijk je tas of je jas op de achterbank te leggen.

Ook de bagageruimte is groter dan bij de 3 deurs versie, namelijk 67 liter. In de kofferbak ligt een dubbele laadbodem. Je kunt de bovenste laadbodem eruit nemen, er wat onder leggen of helemaal omhoog klappen. Ook kun je de achterbank makkelijk in 2 delen naar beneden klappen en kun je de achterbank vast zetten in een hoek van 90 graden waardoor je makkelijker rechthoekige dozen mee kunt nemen.

Het leuke van die 5 deurs MINI is dat je net wat meer ruimte op de achterbank en in de kofferbak hebt, maar niet hoeft in te leveren op rijplezier. Ondanks dat zijn wielbasis wat groter is voelt hij qua rijden precies hetzelfde aan als de 3 deurs versie, oftewel, een kart voor in de stad.

Het is een lekkere compacte auto om mee te rijden en hij stuurt ook lekker direct. Als je nog nooit met een MINI gereden hebt moet je altijd wel even wennen aan de relatief stijle voorruit. Het dak loopt best wel ver door naar voren en daarvoor voelt het een beetje alsof je vanuit een helm door het vizier heen kijkt, echt een unieke kijk op de weg.

Technische Gegevens MINI Cooper F55

Onder de motorkap van deze MINI 5 deurs ligt de 136 PK sterke 3 cilinder motor met turbo, oftewel de Cooper variant. Je hebt ook nog een one versie met 102 PK en een Cooper S met 192 PK, maar ik moet zeggen dat zeker in de stad dit een lekkere vlotte auto is om mee te rijden.

Infotainment van een BMW?

Wat ook wel leuk is aan een MINI, of je nu een 3 of een 5 deurs koopt, dat is het design van het interieur. In de jaren 60 had je in het midden van het MINI dashboard een grote ronde snelheidsmeter. In de latere MINI’s is deze meter in het midden gebleven. Vanaf 2014 is de analoge teller verdwenen en heeft hij plaats gemaakt voor je navigatiesysteem en je radio.

Rondom dat scherm zit een ring met LED verlichting die je kunt instellen. Je kunt bijvoorbeeld je toerenteller verlicht krijgen, of als je de auto op de sportstand zet een rode LED ring, of wanneer je bijvoorbeeld inparkeert worden je parkeersensoren erop verlicht, wanneer je ver van een object zit kleurt die groen, wanneer je er bijna tegenaan zit rood. En gelukkig hoor je dat dan ook over de speakers.

Verder is het infotainment eigenlijk allemaal van BMW, en dat werkt gewoon super goed. Zo heb je ook het bekende drive systeem waarmee je door het menu kunt scrollen en je kunt zelfs schrijven op de button.

Voor meer informatie over de MINI Cooper 5 Deurs kun je terecht op onze website. ➤ https://www.shiftup.nl/voertuig/mini-…

Volg ons ook op social media Youtube: ➤ www.youtube.com/channel/shiftup

Instagram: ➤ www.instagram.com/shiftup.nl

Facebook: ➤ www.facebook.com/shiftup.nl

LinkedIn: ➤ www.linkedin.com/company/shift-up-bv

© 2022 Shift Up https://www.shiftup.nl/