GROTER en BETER dan de 3 Serie Touring? | Rijtest BMW 3-Serie GT | Shift Up

Een praktische en comfortabele BMW met een uniek design en een spoiler, die ga ik je voorstellen in deze video. Welkom bij de BMW 3 Serie Gran Turismo.

Toen de deze BMW 3 Serie Gran Turismo op de markt kwam was ik niet meteen op slag verliefd. Hij heeft namelijk een uiterlijk waar zowel bij de introductie als vandaag de dag de meningen behoorlijk over zijn verdeeld. Toch ben ik dit model door de jaren heen gaan waarderen en in deze video zal ik je gaan vertellen waarom.

Veel mensen kennen de BMW 3 serie Touring en Sedan wel, een serie van BMW die al sinds de jaren 70 iedere paar jaar wordt doorontwikkeld. In 2013 kwam deze bijzondere Gran Turismo variant op de markt, een auto die tussen de 3 serie Touring en BMW X3 in zit. De 3 serie GT is een versie met een grotere wielbasis dan de sedan en de touring versie, oftewel de afstand tussen de voor en achterwielen is 11 cm langer geworden.

Die langere wielbasis is gebaseerd op de 3 serie in China. Daar rijden namelijk veel mensen met chauffeur en daarom heeft BMW daar al een tijdje een verlengde 3 serie met dus meer beenruimte voor de achterpassagiers. Naast zijn grotere lengte is hij ook een stukje hoger geworden waardoor je fijner instapt en ook comfortabeler rijdt. Wat ook wel bijzonder is aan deze GT is de aflopende daklijn en ook de portieren met glas zonder raamomlijstingen wat deze auto echt een ander design geeft dan een 3 serie sedan en touring die we al jaren kennen. Ook aan de aerodynamica is bij deze auto aandacht besteed, zo zie je bij de voorwielen een gleuf in de voorbumper en op het zijscherm die de lucht op hoge snelheid mooi langs de wielen laat lopen om zo stabiel op de weg te liggen.

Ook heeft deze auto een spoiler die je zelf elektrisch kunt in en uit klappen en die boven de 110 km/h automatisch naar boven gaat om de achterkant van de auto naar beneden te drukken. Laat in de comments trouwens even weten wat jij van dit design vind. Om even door te gaan op het praktische gedeelte van deze GT stappen we achterin waar je ook meteen zit hoeveel beenruimte ik wel niet heb met de voorstoel in mijn stand. Over het design van het interieur achterin is ook echt nagedacht. Als je hem vergelijkt met een normale 3 serie zie je dat de achterbank wat verder naar voren is geplaatst, waardoor de zijkant van de achterbank verder doorloopt richting de portieren en waardoor je ook fatsoenlijk met zn 3en achterin kunt zitten.

Ook de kofferbak is lekker ruim en praktisch ingedeeld. De kofferklep gaat standaard elektrisch open en dicht. De hoedenplank kun je eenvoudig onder de laadvloer opbergen en de achterbank kan natuurlijk naar beneden met deze knoppen. Moet je dan eens kijken hoe groot de laadruimte is, echt veel groter dan bij een 3 serie touring.

Dan achter het stuur. Ja het dashboard is hetzelfde als die van een normale BMW 3 Serie, heel mooi en goed op jouw als bestuurder gericht. Je zou verwachten dat wanneer de auto hoger en langer wordt hij zijn sportieve rij eigenschappen verliest, maar dat is bij deze niet het geval. Hij is wel comfortabeler dan een 3 serie sedan en touring, maar hij stuurt nog steeds net zo scherp.

Onder de motorkap van deze BMW ligt de 320i variant, oftewel de 2 liter motor met turbo en 184 PK. Hij is voorzien van de bekende ZF automaat met 8 versnellingen en verschillende rijstanden waarmee je de rijbeleving kunt aanpassen.

Voor meer informatie over de BMW 3-Serie Gran Turismo kun je terecht op onze website.
➤ https://www.shiftup.nl/voertuig/bmw-3-serie-gran-turismo-320i-aut-leder-navi-prof-19/

Volg ons ook op social media

Youtube:
➤ www.youtube.com/channel/shiftup
Instagram:
➤ www.instagram.com/shiftup.nl
Facebook:
➤ www.facebook.com/shiftup.nl
LinkedIn:
➤ www.linkedin.com/company/shift-up-bv

© 2022 Shift Up

Home2