Een STATIONWAGEN met een SPORTIEF randje! | Rijtest BMW 530i Touring G31

Een grote comfortabele auto met een hoog afwerkingsniveau en een sportief randje. Hoe dat rijdt laat ik je zien in deze video met de BMW 530I Touring

Welkom bij weer een nieuwe video van Shift Up waarin ik je deze keer ga meenemen in deze BMW 5 Serie Touring. Naar mijn mening is deze auto in zijn klasse de meest dynamische auto om te rijden, en dat zie je direct terug in het sportieve uiterlijk van de auto.

Ten opzichte van zijn voorganger is die langer geworden, maar ook breder en hoger. Als je het design vergelijkt met die voorganger is het misschien niet een hele revolutionaire auto om te zien, het is meer evolutie wat er is gebeurd. Daardoor is het wel een hele tijdloze auto gebleven, iets waar vele BMW 5 serie generaties ook om bekend staan. Net als bij de BMW 3 serie die in 2013 werd geïntroduceerd, heeft deze in 2017 geïntroduceerde 5 serie ook koplampen die doorlopen in de nierengrille. Standaard beschikt de 5 serie nu ook over LED koplampen.

Dit specifieke exemplaar is uitgerust met een M-Sportpakket, waardoor het uiterlijk nog wat sportiever wordt dan standaard al het geval is. Zo is de voorbumper voorzien van grotere luchtinlaten en is de achterbumper voorzien van een diffusor in contrasterende kleur. Ook staat de auto 10 mm later dan standaard door het M-Sportonderstel. Hoe dat rijdt, vertel ik je later in de video, dus blijf vooral kijken!

De kofferbak van deze 5 serie is standaard elektrisch te openen. Hij is 10 liter groter geworden dan zijn voorganger om in het totaal op 570 liter uit te komen. De achterbank is in delen neerklapbaar en dat kun je ook elektrisch vanuit de kofferbak eenvoudig met een schakelaar doen. Tevens kun je het rolluik eenvoudig demonteren en opbergen onder de laadvloer. Je kunt de kofferbak weer dicht doen met de knop, of met een schoppende beweging, waar je de klep ook mee kunt openen als je de optie comfort access hebt. Erg handig als je met volle tassen in je hand de kofferklep wilt openen. Ook kun je de achterruit apart openen om snel wat achterin de auto te leggen en gaat het rolluik dan ook mooi elektrisch omhoog en weer naar beneden wanneer je hem sluit.

Wanneer je plaats neemt op de achterbank valt direct de ruime zit op. Door de niet stijl aflopende daklijn heb je voldoende hoofdruimte. BMW zegt dat er 3 kinderzitjes naast elkaar passen op de achterbank, dus dat is best wel wat. Een grappig detail is de rugleuning. Die is namelijk wat lager dan bij de sedan het geval is, om nog beter achterin te kunnen zitten. Optioneel kun je hem zoals bij dit exemplaar het geval is bestellen met zonneschermen die mooi verwerkt zijn in de portieren. Achter het stuur is het echt een typische BMW. Een dashboard dat echt op jou als bestuurder is gericht met mooie materialen en een super fijn infotainment systeem. Het infotainment systeem in de vorige 5 was al goed, maar deze is nog sneller en tegenwoordig ook te bedienen met touchscreen.

Verder zit je in een 5 serie ook erg goed, zeker op de sportstoelen zoals in deze M-Sportversie het geval is. Het zitvlak kun je kantelen en verlengen waardoor je comfortabel lange afstanden kunt zitten. Er zijn ook nog luxere stoelen mogelijk, de comfort zetels. Deze zijn nog net iets meer te verstellen, maar in deze sportstoelen die standaard in het M-Sportpakket zitten zit je ook al heel erg goed. Wanneer we de auto starten vallen ook de tellers op. Die zijn standaard niet meer analoog maar digitaal geworden. In het interieur is het lekker stil, hij is nog beter geïsoleerd dan zijn voorganger. Verder is hij standaard al heel erg comfortabel door de luchtvering op de achteras die iedere 5 serie touring standaard heeft. De sedan heeft dat trouwens niet.

Verder stuurt de auto erg precies, zeker voor een auto met dit grote formaat. Hij is voorzien van de bekende ZF automaat van BMW met 8 versnellingen die super soepel schakelt. Je kunt net als bij vele andere BMW’s ook nog instellen hoe de auto reageert met de sport, comfort en eco modus.

Onder de motorkap van deze 5 serie ligt een 4 cilinder benzine motor die wordt aangeduid met de 530i variant. Hij heeft een vermogen van 252 pk en 350 NM koppel waarmee hij een sprint van 0 naar 100 in 6.4 seconden doet en een topsnelheid heeft van 250 km/h (begrensd).

Volg ons ook op social media

Youtube:
➤ www.youtube.com/channel/shiftup
Instagram:
➤ www.instagram.com/shiftup.nl
Facebook:
➤ www.facebook.com/shiftup.nl
LinkedIn:
➤ www.linkedin.com/company/shift-up-bv

© 2022 Shift Up

Home