Dit is de SPORTIEVE versie van de BMW 3-Serie! | Rijtest BMW 4-Serie Coupé F32 | Shift Up

youtube shiftup

Ben je ook gek op de bekende BMW 3 serie maar wil je net wat meer sportievere looks en meer rijbeleving? Blijf dan vooral kijken en beleef deze prachtige Coupé

Welkom bij een nieuwe video van Shift Up waarin ik je dit keer ga voorstellen aan de opvolger van de bekende BMW 3 serie Coupé, oftewel de 2 deurs variant van de 3 serie. BMW heeft niet alleen een nieuw model neergezet, maar ook een nieuwe naam, namelijk de 4 serie. De 4 serie is te krijgen als Coupé, Cabriolet en als Gran Coupé. Van de laatste twee hebben we al eerder een rijtest gemaakt en dus werd het tijd ook eens op pad te gaan met de Coupé variant.

Als je de 4 serie naast een 3 serie parkeert vallen direct een aantal dingen op. Zo oogt de neus van 4 serie een stuk scherper en dus ook sportiever en zijn de achterlichten ook compleet anders dan bij een 3 serie het geval is. Wat ook direct opvalt is de mooie lange lijn die van voor naar achteren loopt en de auto naast een sportieve uitstraling ook een hele elegante geeft. Een ander nieuw element van de 4 Serie zijn de Air Breathers die zijn aangebracht om de luchtweerstand te verminderen en het ziet er ook nog eens mooi uit.

En van de looks van de buitenkant gaan we naar het design van het interieur. Het dashboard zal voor liefhebbers van de 3 serie vertrouwd aanvoelen, want die is namelijk precies hetzelfde. Wanneer je echter je hoofd een kwartslag draait zie je dat de binnenkant van de portieren anders is ingedeeld en dat de portieren ook veel langer zijn dan bij een 3 serie sedan of touring het geval is. Het voordeel daarvan is, is dat je tijdens het rijden super veel zicht hebt. Waar je bij de 3 serie bij het opzij kijken al snel naar de B stijl kijkt, kijk je nu door het glas heen en dat rijdt naar mijn mening erg prettig. Het nadeel daarvan is vaak dat je niet bij je gordel kunt, maar gelukkig worden die voor je aangegeven.

Vandaag zijn we op pad met een 4 serie met M-Sportpakket, te herkennen aan de aangepaste sportieve voorbumper, acherbumper, side skirts en van binnen fijne sportstoelen die bij dit exemplaar deels met mooi alcantara bekleed zijn. In dat M-Sportpakket zit ook een M-Sportstuurwiel die net wat dikker is en wat fijner in de hand ligt dan het standaard stuurwiel en ook na 7 jaar nog steeds modern oogt. Ook krijg je met een M-Sportpakket standaard een M-Sportonderstel waardoor de auto 10 mm lager ligt dan zonder dit onderstel het geval is. Dit zorgt er voor dat hij in een bocht net wat minder overhelt.

Wat ik een grote plus vind aan de 4 serie Coupé ten opzichte van zijn voorganger, de 3 serie Coupé, is dat hij een stuk minder stug aanvoelt. Ondanks het sportonderstel kun je er comfortabel mee over een klinkerweg of drempel heen rijden, maar tegelijkertijd behoud je wel het strakke BMW stuurgevoel. De gewichtsverdeling is in deze auto ook erg goed, bijna 50-50. En destijds was dit ook de BMW met het meest lage zwaartepunt, en dat merk je gelukkig tijdens het rijden meteen.

Onder de motorkap van deze 4 serie Coupé ligt een 184 PK sterke 2 liter 4 cilinder motor met turbo. Goed voor een sprint van 0 naar 100 in 7,3 seconden en een topsnelheid van 236 KM/H. En net als bij vele andere BMW modellen ligt er ook bij deze 4 serie Coupé een heerlijke aandrijflijn in met de bekende 8-traps automaat van ZF. Een automaat die bijna aanvoelt als een met een dubbele koppeling, want zo snel reageert die namelijk als je handmatig op en terug schakelt. En van deze specs laat ik je ook nog zien hoe praktisch een coupe als deze nou eigenlijk is, te beginnen bij de kofferbak die je eenvoudig met je sleutel op afstand kunt openen.

Het is een ruime kofferbak met een niet al te lage bodem waardoor je er makkelijk spullen in en uit kunt halen. De achterbank kan in twee delen naar beneden en op de achterbank kun je met mijn lengte ook meer dan prima zitten. Je hebt voldoende beenruimte, alleen kan ik me voorstellen dat als je langer dan 195 cm bent het wat spannend wordt. Wat wel fijn is, is dat er niet 3 zitplaatsen zijn, maar 2, waardoor die twee ook lekker breed en relaxed zitten met midden armsteun en zelfs bekerhouders. En wanneer je dan uit moet stappen en de voorpassagier vergeet je te helpen, dan kun je zelfstandig uitstappen door met deze knop de stoel elektrisch naar voren te verplaatsen.

Ten slotte nog wat over dit specifieke exemplaar. Het is een 420i Coupé met dus M-Sportpakket en optioneel bestelde 19” gepolijste wielen. Verder heeft die een navigatie business systeem, te bedienen met de nog steeds fijne iDrive button, heeft die parkeersensoren voor en achter en bluetooth om te bellen of om draadloos muziek via Spotify te streamen.

Voor meer informatie over de BMW 4-Serie Coupé F32 kun je terecht op onze website.
https://www.shiftup.nl/voertuig/bmw-4-serie-coupe-420i-m-sportpakket-19-nl-auto/ 

Volg ons ook op social media

Youtube:
www.youtube.com/channel/shiftup
Instagram:
www.instagram.com/shiftup.nl
Facebook:
www.facebook.com/shiftup.nl
LinkedIn:
www.linkedin.com/company/shift-up-bv

© 2022 Shift Up
https://www.shiftup.nl/