De GROOTSTE 4×4 MINI | MINI Clubman S All4 | Shift Up

Een MINI met 6 deuren en vierwielaandrijving, kun je dat een nog een echte MINI noemen?

Welkom bij weer een nieuwe video van Shift Up waarin we dit keer op pad gaan met de 2016 MINI Clubman S All4. Een MINI waar weinig mini meer aan is, zeker als je hem naast het vorige Clubman model zet, dat was nog een echte mini MINI. Deze generatie Clubman is namelijk bijna 30 cm langer geworden en 12 cm breder.

Die grotere afmetingen dan zijn voorganger kun je goed merken aan de ruimte in het interieur. Ook de instap naar het interieur is sterk verbeterd. Bij het vorige model had je namelijk niet 4 deuren, maar 2.5. Een aan de bestuurderzijde en een aan de passagierszijde plus nog een halve deur aan deze zijde waardoor je makkelijk achterin zou moeten kunnen stappen. Toch zijn 4 volwaardige portieren een stuk praktischer. Wanneer je dan achterin stapt valt direct het veel ruimere interieur op dan zijn voorganger had. Je hebt voldoende been- en hoofdruimte. Ook is de kofferbak een stuk groter geworden. Je kunt deze eenvoudig op afstand met de sleutel openen, of, wanneer je een exemplaar met comfort access hebt met een schoppende beweging onder de achterbumper.De laadvloer kun je er eventueel nog uit halen waardoor je een nog diepere ruimte hebt. Ook kun je de achterbank in drie delen naar beneden klappen om lange spullen mee te kunnen nemen.

Van al die praktische zaken gaan we naar het geen waar een echte mini voor is gebouwd, namelijk de rijbeleving. Deze Clubman voelt qua rijden namelijk ook echt aan als een echte MINI. Hij stuurt lekker direct, hij is wendbaar en reageert vlot op je gasrespons. Het exemplaar waar we vandaag mee op pad zijn heeft vierwielaandrijving die MINI aanduidt met de term “ALL4”. Hierdoor merk je dat dit specifieke exemplaar vanuit stilstand bij vol gas geven nog sneller van zn plek komt, stabieler in een bocht ligt en ook minder trekt aan het stuur bij vol gas geven dan een exemplaar doet zonder vierwielaandrijving. Het nadeel ervan is, is dat een exemplaar met vierwielaandrijving wel een wat hoger brandstof verbruik heeft.

Onder de motorkap van deze MINI Clubman S ALL4 ligt een 2 liter 4 cylinder motor met 192 PK in combinatie met een 8 traps automaat. Hij doet hiermee een sprint van 0 naar 100 in 6.9 seconden en heeft een topsnelheid van 225 km/h.

Voor meer informatie over de MINI Clubman S ALL4 kun je terecht op onze website. ➤ https://www.shiftup.nl/voertuig/mini-…

Youtube: ➤ www.youtube.com/channel/shiftup

Instagram: ➤ www.instagram.com/shiftup.nl

Facebook: ➤ www.facebook.com/shiftup.nl

LinkedIn: ➤ www.linkedin.com/company/shift-up-bv  

©️ 2022 Shift Up https://www.shiftup.nl/